Kopřivnické noviny: Kopřivnické krasobruslení pořádalo Malou cenu

Kopřivnice (cab) – Vrcholem sezony pro žákovské kategorie bylo o víkendu 9. a 10. března v Českém Těšíně mistrovství ČR, kam se díky postavení v žebříčku Českého poháru kvalifikovaly také dvě kopřivnické krasobruslařky. Na přední příčky však vzhledem k jejich výkonnosti pomýšlet nemohly. V kategorii mladších žaček obsadila Marika Demlová, pro kterou to byla vůbec první účast na republikovém šampionátu, poslední, 24. příčku a v kategorii žaček se Tamara Urbanová umístila na 18. příčce.

V rámci mistrovství ČR žactva proběhlo také vyhodnocení Českého poháru, kde se nejvýše z kopřivnického oddílu umístila Eliška Kubáňová, která obsadila v kategorii nováčci starší dívky (57 děvčat) třetí příčku. V téže kategorii pak skončily 17. Adéla Hasalová, 22. Julie Hruškovská a 44. Adéla Wanke. Mezi nejmladšími žáky figuruje Sebastián Špaček na 13. pozici, ze 75 nejmladších žaček patří 40. příčka Báře Fleischmannové a ve stejném počtu žaček obsadily Tamara Urbanová 14. místo a Tereza Marejková 42. místo. Pouze o jednu krasobruslařku méně čítala kategorie mladších žaček, kde 22. příčku vybojovala Marika Demlová, 52. skončila Zuzana Horáková a 55. Monika Švancerová. V juniorkách absolvovala pouze jeden závod Klára Štěpánová a čtyři Petra Milčinská, jejich 25., resp. 28. místo tak není odrazem jejich skutečné výkonnosti.

Posledním závodem sezony byla pro kopřivnické krasobruslařky domácí Malá cena, které se zúčastnilo přes 150 dětí, což je nejvíc v historii tohoto závodu. Domácí zástupci vybojovali v této konkurenci celkem čtyři medaile. V kategorii nováčci starší dívky si vyjely stříbro Adéla Hasalová a bronz Julie Hruškovská, v kategorii přípravka II skončila třetí Žaneta Ella Kuběnová a stejného umístění dosáhl Sebastián Špaček mezi nejmladšími žáky, kde však startovali pouze tři chlapci. Těsně pod stupni vítězů pak skončila Marika Demlová v mladších žačkách. „Měla na víc, bohužel jízdu hodně pokazila. Moc chtěla zajet dobře, ale udělala spoustu chyb. Holky v nováčcích zajely výborně, zase se naučily spoustu nových věcí,“ chválil malé krasobruslařky Milčinský. Právě z této kategorie přesunul trenér Elišku Kubáňovou do nejmladších žaček. „Přišla se na ni podívat spousta lidí, byla hodně nervózní a nezvládla to. Na druhou stranu měla tu jízdu o dost ztíženou, místo jednoho dvojitého skoku v něm měla tři, ale o 4,5 b. se připravila při pádu ve dvou z nich a v nájezdu do piruety. Jsou to však zkušenosti do budoucna,“ dodal Milčinský.

Pro krasobruslařky v kategoriích přípravek to byly většinou vůbec první jízdy na hudbu. „Jen Žaneta Ella byla už v Uherském Brodě, pro ostatní naše děvčata to byla premiéra. Všechny začaly bruslit v průběhu loňské nebo i letošní sezony. Dalších 19 dětí pak závodilo v kategorii přípravky prvky a právě při těchto třech kategoriích bylo na stadionu nejvíce lidí, protože rodiče a další příbuzní chtěli vidět své ratolesti bruslit,“ doplnil Milčinský k nejmenším závodníkům.

Výsledky závodníků FSC Kopřivnice na Malé ceně města Kopřivnice (16. 3.): kategorie přípravka II: 3. Ž. E. Kuběnová, 15. S. Šablaturová, 16. B. Fojtíková, 20. N. Sopuchová, 21. A. Eliášová, 22. E. Petrášová; kat. přípravka I: 9. M. Maléřová, 10. R. Fojtíková, 11. G. Urbaníková, 17. K. Pospišilíková; kat. nováčci st. dívky: 2. A. Hasalová, 3. J. Hruškovská, 15. A. Wanke; kat. nejmladší žačky A: 11. B. Fleischmannová, 20. E. Kubáňová, 24. E. Lejsalová, 27. I. Libigerová; kat. nejml. žáci A: 3. S. Špaček; kat. ml. žačky A: 4. M. Demlová, 7. Z. Horáková, 9. M. Švancerová.

Kopřivnické noviny číslo 11/2019 ze dne 21.03.2019