Kopřivnické noviny: Město Kopřivnice ocenilo nejúspěšnější sportovce a trenéry roku 2018

Kopřivnice (cab) – Velkou převahu měli kopřivničtí zástupci na vyhlašování nejúspěšnějších sportovců okresu Nový Jičín, proto také výčet těch nejúspěšnějších v rámci města Kopřivnice je obsáhlý. Ve středu 10. dubna bylo v místním kinosále oceněno za své úspěchy v loňském roce (u trenérů a organizačních pracovníků se bere v potaz i dlouhodobá činnost) celkem 16 jednotlivců, sedm družstev a osm trenérů a organizačních pracovníků (jeden byl oceněn in memoriam). Pamětní diplom a drobnou odměnu všem oceněným předali starosta Miroslav Kopečný a místostarostové Adam Hanus a Dagmar Rysová. Zaplněný sál pak v doprovodném programu mohl vidět vystoupení gymnastek TJ Sokol Kopřivnice, kulturisty Jiřího Rohana a capoeiristů ASK Tatra Kopřivnice.

Ocenění sportovci města Kopřivnice za rok 2018 z našeho klubu

Klára Štěpánová (krasobruslení, FSC Kopřivnice): V celkovém hodnocení Českého poháru v kategorii juniorek skončila druhá, v mezinárodních závodech pak obsadila v Lombardia Trophy (Challenger senior) v Itálii 10. místo, v ISU Junior Grand Prix Czech Skate v Ostravě 20. místo, v Riedell Ice Cup v Praze 4. místo a v Tallin Trophy (Challenger senior) v Estonsku 16. místo. Je vicemistryní ČR v seniorské kategorii.

Družstvo synchronizovaného bruslení Black Angels (FSC Kopřivnice): V kategorii mixed age vyhrála děvčata závod v Brně, v Budapešti obsadila z 21 týmů 8. místo a v Jihlavě skončila čtvrtá. Během roku se zúčastnila několika exhibičních vystoupení, především v Ostravě při otevírání olympijského parku. V Českém poháru obsadila skupina celkové 2. místo.

Evžen Milčinský (krasobruslení, FSC Kopřivnice): Trenérské činnosti se věnuje 27 let, je trenérem I. třídy a v kopřivnickém klubu krasobruslení připravuje na závody 30 svěřenců od přípravky až po seniory. Se svými svěřenci jezdí na závody po celé ČR i do zahraničí. Velkým úspěchem pod jeho vedením byla v roce 2018 účast krasobruslařky Kláry Štěpánové na prestižních závodech série juniorské Grand Prix a zisk 2. místa na mistrovství ČR v seniorské kategorii. Jeho svěřenci jsou pravidelnými účastníky MČR v žákovských i juniorských kategoriích. V květnu 2018 byl zvolen místopředsedou Českého krasobruslařského svazu.

Kopřivnické noviny číslo 15/2019 ze dne 18.04.2019