Kopřivnické noviny: Nejlepší sportovci okresu pochází z Kopřivnice

Nový Jičín (cab) – Po nejlepších sportovcích Moravskoslezského kraje byli za své úspěchy v roce 2018 oceněni také sportovci, kolektivy a trenéři v rámci okresu Nový Jičín. Na slavnostním vyhlašování, které proběhlo v úterý 5. března v novojičínském Beskydském divadle, se na pódiu několikrát představili také zástupci Kopřivnice, a to v nebývalém počtu. Kategorii jednotlivců zcela ovládli – pamětní pohár převzali Hynek Bartoň (tenis), Ema Feilhauerová (atletika), Pavel Kořínek (horolezectví), Adam Očkovič (házená), Klára Štěpánová (krasobruslení), Nikola Chovanečková (triatlon/aquatlon), jež byla zároveň vyhlášena sportovní hvězdou Deníku (volili čtenáři), a absolutním vítězem mezi jednotlivci okresu Nový Jičín se stal judista Radek Rýpar.
Mezi kolektivy bylo oceněno extraligové mužstvo házenkářů KH Kopřivnice a družstvo mladších žákyň Atletického klubu E. Zátopka Kopřivnice, v kategorii trenéři a cvičitelé okresu Nový Jičín byli vyhlášeni Evžen Milčinský (krasobruslení) a Lubomír Veřmiřovský (házená). V nominaci původně figuroval také plavec SK Kopřivnice Michal Šupa, do finálního výběru však nakonec zařazen nebyl.

V kategorie jednotlivec a junior byla oceněna Klára Štěpánová (r. 2002, krasobruslení, FSC Kopřivnice): V celkovém hodnocení Českého poháru v kategorii juniorek obsadila druhé místo, v mezinárodních závodech pak obsadila v Lombardia Trophy (Challenger senior) v Itálii 10. místo, v ISU Junior Grand Prix Czech Skate v Ostravě 20. místo, v Riedell Ice Cup v Praze 4. místo a v Tallin Trophy (Challenger senior) v Estonsku 16. místo. Je vicemistryní ČR v seniorské kategorii.

V kategorie trenéři, činovníci, organizační pracovníci a další byl oceněn Evžen Milčinský (r. 1970, krasobruslení, FSC Kopřivnice): Trenérské činnosti se věnuje 27 let, je trenérem I. třídy a v kopřivnickém klubu krasobruslení připravuje na závody 30 svěřenců od přípravky až po seniory. Se svými svěřenci jezdí na závody po celé ČR i do zahraničí. Velkým úspěchem pod jeho vedením byla v roce 2018 účast krasobruslařky Kláry Štěpánové na prestižních závodech série juniorské Grand Prix a zisk 2. místa na mistrovství ČR v seniorské kategorii. Jeho svěřenci jsou pravidelnými účastníky MČR v žákovských i juniorských kategoriích. V květnu 2018 byl zvolen místopředsedou Českého krasobruslařského svazu.

Kopřivnické noviny číslo 10/2019 ze dne 14.03.2019