Kopřivnické noviny: Eliška Kubáňová získala stříbro na Orlovské piruetě

Kopřivnice (cab) – Ve druhé polovině listopadu nabídl krasobruslařský termínový kalendář řadu závodů, na kterých nechyběl ani kopřivnický klub. O víkendu 17. a 18. listopadu se v Praze konal první ročník Velké ceny Icerinku, závodu Českého poháru pořádaného Akademií Tomáše Vernera. Kopřivnici v hlavním městě reprezentovala šestice krasobruslařek, v nabité konkurenci to však na stupně vítězů nestačilo. V kategorii nováčci starší dívky obsadily Eliška Kubáňová osmé a Julie Hruškovská 18. místo, mezi mladšími žačkami skončily Marika Demlová sedmá a Zuzana Horáková 29., a v žačkách se Tamara Urbanová umístila na sedmé příčce a Tereza Marejková skončila 23.

Hned v úterý 20. listopadu zahájil program mezinárodní závod Skate Celje ve Slovinsku, kterého se kopřivnický klub pravidelně účastní. Ani tady to sice nezacinkalo, ale nabyté zkušenosti jsou pro mladé závodnice k nezaplacení. V kategorii Chicks II. Girls (r. 2010/11) brala Eliška Kubáňová desáté místo, v kategorii Cubs I. Girls (r. 2008/09) se Bára Fleischmannová umístila na 22. příčce a v kategorii Basic Novices II. Girls (r. 2006 a ml.) obsadily Marika Demlová osmou a Monika Švancerová patnáctou příčku. Sotva se děvčata vrátila ze Slovinska, již se proháněla na orlovském ledě v rámci XXII. ročníku Orlovské piruety, jenž probíhal poslední listopadový víkend. Třetí závod během jednoho týdne absolvovala Eliška Kubáňová a nakonec z toho byla medaile stříbrného lesku v kategorii nováčci starší dívky. „Podává velmi vyrovnané výkony, a kdyby v Orlové nepřepadla axela, vyhrála by. Zkušenosti v této kategorii sbírají Adéla Hasalová a Adéla Wanke, pro niž to byl teprve druhý závod v sezoně,“ doplnil k šesté a deváté krasobruslařce v pořadí této kategorie trenér FSC Kopřivnice Evžen Milčinský.

Mezi mladšími žačkami si další vydařenou jízdou zajistila osmou pozici Marika Demlová, 23. místo připadlo Zuzaně Horákové a 24. Monice Švancerové. „Marika zajela v Praze i v Orlové velmi pěkně, a pokud tak bude pokračovat i v dalších závodech, mohla by si vybojovat svou první účast na mistrovství republiky. Zuzana v Českém poháru teprve sbírá zkušenosti, totéž Monika, pro kterou to byl vůbec první závod v Českém poháru, loni ještě jezdila o dvě úrovně nižší soutěž,“ dodal Milčinský. V žačkách brala znovu sedmé místo Tamara Urbanová a na 18. příčce se umístila Tereza Marejková. „Tamara si udržuje svůj standard a na mistrovství republiky by jí to mělo stačit. Tereza zajela skvěle, o čtyři body si vylepšila osobák a třeba oproti Praze získala o osm bodů více,“ pochválil obě krasobruslařky kopřivnický trenér. V kategorii nejmladších žáků se po splnění testů představil v prvním závodě Českého poháru Sebastian Špaček a bylo z toho sedmé místo.

Kopřivnické noviny číslo 43/2018 ze dne 06.12.2018