Kopřivnické noviny: Krasobruslařka Klára Štěpánová pojede na olympijské hry mládeže

Tallinn (cab) – Kopřivnická krasobruslařka Klára Štěpánová pokračuje ve skvělých výkonech nejen na českém či evropském poli, ale již také v rámci světa. V hlavním městě Estonska Tallinnu se od neděle 25. do pátku 30. listopadu konal XVIII. ročník mezinárodního seniorského závodu Tallinn Trophy, který je od roku 2015 součástí ISU Challenger Series (série 10 mezinárodních seniorských závodů). Klára Štěpánová coby ještě juniorka bojovala ve startovním poli 28 závodnic, mezi nimiž byla silná skupinka tří Rusek, také krasobruslařky z několika evropských států, ale i z USA, Mexika, Izraele, Hongkongu, Tchajwanu, Spojených arabských emirátů, Arménie či Ázerbájdžánu.

Kopřivnické krasobruslařce se sice příliš nepovedl krátký program, po němž figurovala na 23. příčce, ale volnou jízdu zvládla skvěle (13. nejlepší), a nakonec obsadila 16. místo v novém osobním rekordu 135,20 b. „Byl to její druhý seniorský závod v životě, takže mohla jistou roli sehrát nervozita, ale letos Kláře kraťasy příliš nevychází. Také byl těžší než jindy, měla v něm pět trojitých skoků, které celkem zvládla. Volnou zajela velice slušně, konečné umístění je dobré, takže celkově spokojenost,“ zhodnotil trenér Evžen Milčinský.

Sama závodnice hodnotila svůj výkon také pozitivně. „Před kraťasem jsem sice nervozitu příliš necítila, ale na začátku se mi nepovedl skok, spadlo mi sebevědomí a znervózněla jsem. Volnou jízdu jsem si pak užila naplno a ta se mi povedla,“ dodala Štěpánová, která ode dneška (13. 12.) do neděle bojuje o úspěch na domácím seniorském šampionátu konaném jako mezinárodní závod v Budapešti. „Jdu si to zkusit, budu tam nejmladší. Sice by bylo hezké vyhrát a nominovat se na mistrovství Evropy, ale nejlepší v republice je Eliška Březinová. Hlavní bude v únoru juniorské MČR, kde půjde o nominaci na juniorské MS,“ prozradila kopřivnická krasobruslařka, která již s jistotou ví, že v roce 2020 pojede do Lausanne na zimní olympijské hry mládeže.

Kopřivnické noviny číslo 44/2018 ze dne 13.12.2018