Kopřivnické noviny: Tamara Urbanová nebude chybět na mistrovství ČR

Liberec, Břeclav (cab) – Závěrem sezony podává kopřivnické krasobruslení povedené výkony. Trojice děvčat FSC Kopřivnice se o víkendu 10. a 11. února zúčastnila Velké ceny Liberce, která se konala zároveň s mistrovstvím ČR juniorů a tanečních párů žactva a přeborem ČR seniorů. Pro mladé kopřivnické krasobruslařky Elišku Kubáňovou a Elen Hanzelkovou to byl vůbec první velký závod, který absolvovaly. A popraly se s tím velice dobře. I přes boj s nervozitou Kubáňová vybojovala pátou příčku v kategorii nováčci mladší dívky a v konkurenci 26 závodnic kategorie nováčci starší dívky obsadila Hanzelková šesté místo velice pěkným bodovým ziskem. Svou účast na blížícím se mistrovství ČR pak velmi slušným výkonem a ziskem jedenácté příčky potvrdila mezi žačkami Tamara Urbanová.

O týden později se početná kopřivnická výprava vydala na Velkou cenu do Břeclavi. Své zkušenosti z Liberce uplatnila Eliška Kubáňová a získala bronzovou medaili, a to o pouhé dvě setiny bodu za stříbrem. „Kdyby neudělala drobné chyby, mohla i vyhrát. Ale jinak podala skvělý výkon, a to bruslí teprve od loňského února,“ zdůraznil trenér FSC Kopřivnice Evžen Milčinský. Ve stejné kategorii zajela slušně i Julie Hruškovská a obsadila jedenáctou příčku. V kategorii nováčci starší dívky opět podala dobrý výkon Elen Hanzelková a bylo z toho páté místo. „Spadla u dvojitého salchowa a to ji připravilo o bednu,“ doplnil Milčinský. Výborně si počínal i kopřivnický krasobruslař Sebastian Špaček a z jižní Moravy si přivezl z kategorie nováčci chlapci „bramboru“.

Mezi mladšími žačkami Českého poháru obsadily Marika Demlová 16. příčku a Denisa Pavlíčková 20. příčku, v nižší kategorii mladší žačky B pak bronz získala Zuzana Horáková a Monika Švancerová skončila devátá. Rostoucí formu před mistrovstvím republiky potvrdila v žačkách pátým místem a skvělým bodovým ziskem Tamara Urbanová. „Obě jízdy měla fantastické, a to i přes zlomeninu prstu na noze, o které ani nikomu neřekla,“ usmíval se trenér Milčinský. Po rychlobruslařských závodech na olympiádě dětí a mládeže, ale také po nemoci se na led vrátila Tereza Marejková a mezi žačkami jí to stačilo jen na 24. pozici.

Kopřivnické noviny číslo 8/2018 ze dne 01.03.2018