Kopřivnické noviny: Na olympiádě dětí a mládeže se představili také kopřivničtí sportovci

Pardubice (cab) – Dva týdny před startem 23. zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu si slavnostní zapálení olympijského ohně užila i česká mládež. V neděli 28. ledna byly totiž v pardubické Tipsport aréně zahájeny Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže, které na jedenácti sportovištích Pardubického kraje probíhaly do pátku 2. února.

Olympiáda dětí a mládeže je celorepubliková soutěž krajských reprezentací v kategorii mladšího a staršího žactva a je projektem Českého olympijského výboru. Probíhá v dvouletých cyklech a vždy se střídá její letní a zimní podoba. Letošní olympiády se zúčastnilo přes 1 200 mladých sportovců v jedenácti sportech a 29 disciplínách. Moravskoslezský kraj reprezentovalo celkem 94 sportovců, mezi nimiž byli i tři z Kopřivnice.

Hned první den olympiády začaly krasobruslařské soutěže, v nichž se mezi staršími dívkami představila Klára Štěpánová z FSC Kopřivnice. Krátký program jí nevyšel podle představ a do úterních volných jízd vstupovala ze třetího místa. Ovšem kvůli zranění nemohla podat 100% výkon a sedmou volnou jízdou nakonec celkově obsadila pátou příčku, čímž pro Moravskoslezský kraj získala deset bodů. „Klára si po rozjížďce před volnou jízdou stěžovala, že ji píchlo v zádech a nebyla schopna ani pořádně točit piruety, natož skákat. Původně jsme si mysleli, že jde jen o blokádu, ale tu vyloučila fyzioterapeutka i rentgen. Vypadá to na natržený sval, ale to musí potvrdit další vyšetření. Takže pro Kláru sezona skončila,“ musel přiznat Evžen Milčinský, trenér FSC Kopřivnice a Kláry Štěpánové na olympiádě.

Ve středu 31. ledna se do olympiády zapojili pod vedením Evžena Milčinského i rychlobruslaři. Moravskoslezský kraj reprezentovala ve starších dívkách kopřivnická krasobruslařka Tereza Marejková, jež v super sprintu na 111 m obsadila dvanácté místo a získala tím pro družstvo tři body. Na trati 500 m byla na patnácté příčce jako první nebodující a naprázdno vyšla také na 333m trati, kde skončila sedmnáctá. Mezi staršími chlapci soutěžil kopřivnický hokejista Vojtěch Janoš, jehož největším úspěchem byl zisk stříbra ve štafetě, čímž MS kraj získal 16 bodů do hodnocení krajů. Další dva body ještě Janoš přidal za třinácté místo na trati 333 m, 21. příčkou v super sprintu a 26. příčkou na 500m trati již nebodoval.

Kopřivnické noviny číslo 5/2018 ze dne 08.02.2018