Kopřivnické noviny: Kopřivnickým krasobruslařům se doma dařilo

Kopřivnice (cab) – Skvělého výsledku dosáhla skupina synchronizovaných krasobruslařek FSC Kopřivnice Black Angels v Budapešti, kde na začátku března obsadila v kategorii mixed age osmou příčku. V konkurenci 21 týmů z desíti evropských zemí porazily kopřivnické krasobruslařky mj. jak Hot Lines z Brna (16. místo), tak i Ice Flowers z Jihlavy (17. místo). Soutěž to byla velice vyrovnaná, neboť družstva na páté a desáté příčce dělilo pouhých 0,74 b.

Od pátku 9. do neděle 11. března se konalo v Orlové mistrovství ČR žactva, kde kopřivnický klub reprezentovala jediná krasobruslařka Tamara Urbanová. Nominaci na vrcholnou akci sezony si zajistila počtem bodů v Českém poháru, kde obsadila v kategorii žaček třináctou pozici. Na šampionátu předvedla skvělý krátký program i volnou jízdu a nakonec obsadila ziskem 73,01 b. jedenáctou příčku.

V Orlové se zároveň vyhodnocovalo pořadí Českého poháru kategorií, které ještě nemají republikový šampionát. Výborně si v celé sezoně vedla Eliška Kubáňová v kategorii nováčci mladší dívky a zaslouženě získala pohár za třetí místo. Za zmínku stojí také devátá pohárová příčka Ellen Hanzelkové v kategorii nováčci starší dívky a samozřejmě netřeba zdůrazňovat úspěch Kláry Štěpánové, jež mezi juniorkami letos skončila druhá.

Jeden z posledních krasobruslařských závodů pořádal v sobotu 17. března právě kopřivnický klub, a to Malou cenu města Kopřivnice, v níž startovali pouze nováčci, nejmladší a mladší žactvo. A domácím krasobruslařům se v závodě velice dařilo. V kategorii nováčci mladší dívky vybojovala bronz Eliška Kubáňová, páté místo si vyjela Adéla Hasalová, devátou příčku obsadila Julie Hruškovská a desátou Adéla Wanke. „Na to, že Eliška bruslí teprve rok, zajela skvěle. Kdyby na konci nespadla v piruetě, mohla vyhrát. Ostatní holky také udělaly během sezony velký pokrok,“ pochválil malé závodnice kopřivnický trenér Evžen Milčinský a totéž dodal i k Izabele Libigerové, jedenácté mezi nováčky staršími dívkami, Emmě Lejsalové, dvanácté v téže kategorii, a Báře Fleischmannové, desáté mezi nejmladšími žačkami A.

V kategorii nováčci chlapci zvítězil Sebastian Špaček, Marika Demlová brala zlato v mladších žačkách A, kde ještě šestá skončila Denisa Pavlíčková, a v kategorii mladší žačky B získala prvenství Zuzana Horáková, půl bodu před Monikou Švancerovou. „Všem se jízdy nadmíru povedly, konečně zajeli to, na co mají,“ pochvalovali si oba kopřivničtí trenéři Evžen a Vladimíra Milčinští. V kategorii nejmladší žáci B byl jediným závodníkem Jonáš Lejsal a v nejmladších žačkách B pak obsadila Viktorie Bolfová až 24. příčku.

Kopřivnické noviny číslo 11/2018 ze dne 22.03.2018