Kopřivnické noviny: Krasobruslařky závodily na Velké ceně Ostravy

Ostrava (cab) – Smutný nádech měl krasobruslařský závod Velká cena Ostravy, který o prvním listopadovém víkendu pořádal Bruslařský klub Ostrava. Jen pár dní předtím totiž všechny zasáhla zpráva o smrti trenérky Ivany Tokošové, jež pocházela z Kopřivnice, ale 30 let působila právě v tomto ostravském klubu.

I přes to všichni podali ten nejlepší výkon a výjimkou nebyly ani kopřivnické závodnice. O druhém místě v kategorii juniorek a novém osobním rekordu Kláry Štěpánové bylo již psáno v minulém vydání Kopřivnických novin. V téže kategorii ještě 18. příčku obsadila Petra Milčinská. „Podala slušný výkon, ale bohužel pořád bojuje se svou výškou,“ dodal trenér Evžen Milčinský.

Závod se velmi vydařil Tamaře Urbanové, jež skončila v žačkách devátá, v téže kategorii se na 21. příčce umístila Tereza Marejková a v mladších žačkách obsadila 19. pozici Marika Demlová. „Tamara, nebýt pár chyb, mohla skončit ještě o dvě místa výše. Veliký skok zaznamenala Tereza, loni získávala okolo 50 bodů, letos už skoro 60. Marika zajela to, co umí, ale bojuje s konkurencí,“ okomentoval výkon tří děvčat FSC Kopřivnice Evžen Milčinský. Shodně šestou příčku obsadily Elen Hanzelková v kategorii nováčci starší dívky a Eliška Kubáňová v kategorii nováčci mladší dívky. „Elen spadla v axelu, ale jinak to bylo moc pěkné. Eliška jela svůj druhý závod v životě a vůbec první mimo kopřivnický stadion. Nejspíše se na ní podepsala nervozita a změna prostředí,“ doplnil trenér Milčinský.

Kopřivnické noviny číslo 41/2017 ze dne 16.11.2017