Kopřivnické noviny: Krasobruslařka Štěpánová skončila v Záhřebu pátá

Záhřeb, Ostrava (cab) – Dalším skvělým úspěchem skončilo vystoupení krasobruslařky FSC Kopřivnice Kláry Štěpánové v mezinárodní konkurenci. V Záhřebu obsadila v závodě s názvem Golden Bear, jehož XXIX. ročník se konal od 25. do 29. října, stejně jako v Nice pátou příčku, jen o 0,4b. za svým osobním maximem. Po krátkém programu, v němž si osobní rekord posunula na 48,27 b., figurovala dokonce na třetí příčce. Za volnou jízdu pak získala 87,48 b. a celkový bodový zisk 135,75 b. jí stačil na pátou příčku. Mimo jiné závodnice na druhém a třetím místě tady zajely mnohem lépe než před třemi týdny v Nice, kde Štěpánová skončila před nimi.

„Obě jízdy zajela velmi dobře. Do kraťasu jsme zařadili trojitého lutze, ve volné jízdě tak moc chtěla medaili, až udělala chybu v kombinaci,“ dodal k výkonu své svěřenkyně trenér Evžen Milčinský.

Nový osobní rekord si však mladá kopřivnická krasobruslařka vytvořila o uplynulém víkendu v Ostravě, kde se konal závod Českého poháru. Z celkem 25 juniorek obsadila Štěpánová druhou příčku za vítěznou Dahayun Ko (147,52 b.), jež měla lepší krátký program. Štěpánová naopak vyhrála volnou jízdu a ziskem 142,75 b. posunula svůj rekord o sedm bodů. „Opět předvedla skvělý výkon, ale do Celje, které se pojede za dva týdny, bychom chtěli zase obtížnost zvýšit,“ dodal Milčinský, jenž Štěpánovou trénuje se svou manželkou Vladimírou.

Kopřivnické noviny číslo 40/2017 ze dne 09.11.2017