Kopřivnické noviny: Na mistrovství světa juniorů Klára Štěpánová nepojede

Toruń (cab) – Poslední možnost splnit body, které by jí umožnily nominovat se na juniorské mistrovství světa, měla kopřivnická krasobruslařka Klára Štěpánová na mezinárodním závodě Mentor Toruń Cup 2020, který se konal od středy 8. do neděle 12. ledna. Bohužel se jí to nepovedlo, zklamání však musí vypustit z hlavy a soustředit se na seniorské mistrovství Evropy, kam odjíždí již v neděli.

Kláře Štěpánové se v letošní sezoně v juniorské kategorii příliš nedaří. V Toruni v krátkém programu spadla hned v úvodním trojitém rittbergeru a ani následná kombinace jí nevyšla. Dvojitý axel však skočila čistě a se ziskem 38,23 b. se zařadila na 13. místo. Volná jízda se kopřivnické krasobruslařce povedla mnohem více. Sice i v ní nezvládla úvodní trojitý rittberger a při trojitém salchowu si musela pomoci rukou na ledě, ale ostatní skoky, piruety a další prvky splnila a sedmé místo s 80,42 b. jí v součtu vyneslo konečnou devátou příčku (118,65 b.).

„V juniorkách jí to letos nejde, nevím proč. Takže na juniorském mistrovství republiky už vlastně o nic nepůjde. I kdyby vyhrála, pojede na mistrovství světa Rychtaříková, která má body vyjeté. Teď se ale budeme soustředit na Evropu, aby tam Klára podala co nejlepší výkon. Samozřejmě jsme realisti, postup do finále není pravděpodobný, ale uděláme pro výborný výkon všechno. Doufám, že nám lidé budou u televize držet pěsti,“ dodává trenér Evžen Milčinský, který Kláru připravuje spolu s manželkou Vladimírou. Mistrovství Evropy začíná ve středu 22. ledna, krátký program žen i s Klárou Štěpánovou přijde na řadu v pátek od 11.30 hod. a volné jízdy budou následovat v sobotu v 18.30 hod.

Kopřivnické noviny číslo 2/2020 ze dne 16.01.2020