Rubriky
Nezařazené

Malá cena Kopřivnice: domácí oddíl slavil deset medailí

Kopřivnice (mha) – Parádní tečku za úspěšnou sezonou má za sebou krasobruslařský oddíl FSC Kopřivnice. Na domácí Malé ceně Kopřivnice, která se konala v neděli 17. března a uzavřela tak stávající sezonu 2023–2024, cinklo pro FSC Kopřivnici celkem deset medailí – čtyři zlaté, tři stříbrné a tři bronzové.

Jednou z medailistek domácího FSC na Malé ceně Kopřivnice byla i Nela Laki (na snímku), která v kategorii nováčci – starší dívky vybojovala bronzovou medaili. FOTO: MAREK HAVRAN

Jednou z medailistek domácího FSC na Malé ceně Kopřivnice byla i Nela Laki (na snímku), která v kategorii nováčci – starší dívky vybojovala bronzovou medaili.

FOTO: MAREK HAVRAN

Na Malé ceně Kopřivnice, která patří do Poháru ČKS, se představilo celkem 123 mladých krasobruslařů a krasobruslařek z celé republiky, včetně devatenácti zástupců FSC Kopřivnice, v jejichž barvách závodilo osmnáct děvčat a jeden chlapec. A pořadatelský oddíl byl ve výsledkových listinách pořádně vidět. V nejmladší kategorii nováčci-mladší dívky zajela Laura Velartová 10. místo, v nováčcích starších dívek už z toho byla první medaile – bronz brala Nela Laki, desátá skončila Nela Pospíšková. V nováčcích chlapcích si vyjel stříbrnou medaili kopřivnický borec Tadeáš Genzer, pro kterého to byla sladká odměna po komplikované sezoně. „Tadeáš ve své první sezoně měl startovat už loni v prosinci na Velké ceně Kopřivnice, ale onemocněl a potom se mu to stalo podobně ještě dvakrát. Takže nakonec začal s tréninkem až v březnu a jsme rádi, že se stihl připravit na Malou cenu Kopřivnice. I proto jsme rádi, že to vše zvládl a zkusil si závodní atmosféru,“ pochválil jediného chlapeckého zástupce v sestavě domácího klubu trenér Evžen Milčinský.

V dalších dvou kategoriích to byly doslova medailové žně pro pořadatelský oddíl. Nejmladší žačky vyhrála Anna Králíková, třetí skončila Alexandra Matušíková, dále pak byla 23. Valentýna Krupová, 30. Stefania Loktionova. V kategorii mladších žaček zvítězila Izabela Matušíková před Janou Navrátilovou, pro kterou to byla vůbec první medaile. „Pro Janu je to medaile velmi cenná, začala totiž s krasobruslením o dost později než ostatní děvčata, navíc to bylo v době covidu, kdy ty možnosti byly omezené, takže pro ni je medaile pěkným oceněním a povzbuzením do další práce,“ řekl trenér Milčinský. V mladších žačkách ještě byla 4. Žaneta Ella Kuběnová a 24. Natálie Ošmerová. V posledních dvou kategoriích to byl velice příjemný pohled na stupně vítězů, když pokaždé se tam probojovala hned dvojice kopřivnických děvčat. V žačkách vyhrála Izabela Libigerová před Natálií Sopuchovou (dále pak byly 4. Adéla Hasalová, 22. Aneta Burýšková), v juniorkách zvítězila Dominika Neumannová, bronz slavila Zuzana Horáková a 10. skončila Klára Sýkorová.

S vystoupením na domácím závodě samozřejmě panuje v FSC Kopřivnice spokojenost. A není to jen díky vysokému počtu umístění na stupních vítězů. „Medaile jsou samozřejmě příjemným bonusem a všem je přejeme. Ale jsme rádi tak nějak za všechny, kteří si mohli ještě na konci těžké sezony zazávodit a nabrat cenné zkušenosti pro další rozvoj. Hlavně ti nejmladší toho měli nad hlavu, protože na rozdíl od závodů dál od domova zde tentokrát měli spoustu fanoušků – rodičů, babiček, dědečků a dalších, a byla to pro ně celkem fuška. Viděli jsme, jak jsou nervózní. Ti starší už se s tím umějí vyrovnat lépe, ale ti nejmenší toho měli fakt dost, tak i kvůli nim jsme rádi, že se všechno zvládlo,“ pousmál se Evžen Milčinský.