Kopřivnické noviny: Eliška Kubáňová má další bronz ze závodu Českého poháru

Náchod (cab) – Závěr sezony se krasobruslařkám FSC Kopřivnice pomalu blíží a jedním z posledních závodů před mistrovstvím ČR žactva byla Velká cena Náchoda o prvním únorovém víkendu. Ve sbírání cenných kovů pokračovala v kategorii nováčci starší dívky Eliška Kubáňová, která získala bronz a v celorepublikovém žebříčku Českého poháru je zatím druhá. „Podala hezký výkon. Opět měla v programu dvojitého salchowa, sice se jí úplně nepovedl, ale je třeba to zkoušet, aby se posunula dál,“ dodal kopřivnický trenér Evžen Milčinský. V téže kategorii pak dobrými jízdami obsadily Adéla Hasalová třinácté a Julie Hruškovská 16. místo.

V žačkách podala solidní výkon Tamara Urbanová (11. místo), která v žebříčku Českého poháru figuruje na třinácté pozici a má jistotu účasti na MČR. Rovněž svůj standard zajela Tereza Marejková a obsadila 22. příčku, svým umístěním v žebříčku však naději na mistrovský start nemá. V kategorii mladších žaček skončila jedenáctá Marika Demlová a v nejmladších žačkách se na 22. příčce umístila Bára Fleischmannová. „Marika podala slušný výkon, v žebříčku se dokonce o dvě místa posunula vzhůru na 21. místo a bojuje o svou první účast na republice. Zatím by jí to stačilo. Bára zajela mnohem lépe než v Břeclavi, ale v této konkurenci to na lepší umístění nestačilo,“ zhodnotil Milčinský.

Velké ceně předcházelo v Náchodě mistrovství ČR juniorů, kde měla jako velká naděje na zisk titulu startovat i kopřivnická krasobruslařka Klára Štěpánová. Bohužel jí v tom zabránilo zranění a účast na mistrovství světa juniorů v Zábřehu si vyjela Nikola Rychtaříková z Pardubic. Štěpánová se poté jakžtakž dala dohromady a odcestovala do hlavního města Bosny a Hercegoviny Sarajeva na Evropský olympijský festival mládeže, kam si na konci loňského roku vybojovala účast v „souboji“ s nyní juniorskou vicemistryní ČR Kateřinou Fričovou. Závod však jela kopřivnická krasobruslařka až po uzávěrce tohoto čísla novin, podrobnosti uveřejníme v dalším vydání.

Kopřivnické noviny číslo 6/2019 ze dne 14.02.2019