Kopřivnické noviny: Krasobruslařky v Břeclavi ani v Pardubicích medaili nezískaly

Břeclav (cab) – Hned týden po Velké ceně Uherského Brodu čekal krasobruslařky FSC Kopřivnice další pohárový závod – Velká cena Břeclavi, která se konala o víkendu 19. a 20. ledna. Svůj start zde měla naplánovaný i juniorka Klára Štěpánová, ale bohužel se potýká se zraněním. „Má nějaký problém s nohou, tak uvidíme, co dál. Byla týden bez tréninku a stále to není dobré, takže to spíše vypadá, že mistrovství ČR, které se koná tento víkend, nepojede,“ musel přiznat kopřivnický trenér Evžen Milčinský.

V žačkách se závod povedl jak Tamaře Urbanové, která za jeden ze svých nejvyšších bodových zisků brala páté místo, tak i Tereze Marejkové, jíž to však v nabité konkurenci stačilo jen na 22. místo. „Tamara měla opět v krátkém programu dvojitého axela a její výkon byl zase lepší než v předchozím závodě. Ve volné jízdě měla dokonce druhou nejlepší známku z celého startovního pole. Tereza bojovala a zajela mnohem lépe než v Brodu,“ okomentoval vystoupení obou děvčat Milčinský.

Solidní výkon podaly v kategorii mladších žaček Monika Švancerová a Zuzana Horáková, které ještě loni jezdily nižší pohár, ale v břeclavské konkurenci obsadily až 28., resp. 29. příčku. Mezi 25 krasobruslařkami kategorie nováčci starší dívky skončily čtvrtá Eliška Kubáňová a 17. Julie Hruškovská. „Eliška měla ztíženou jízdu, sice spadla při dvojitém salchowu, ale jinak se jí závod podařil. Julie měla také těžší jízdu než v předchozích závodech, nepodařilo se jí ale zajet tak pěkně jako v Brodě,“ zhodnotil Milčinský. V poháru ČKS (nižší soutěž) pak v nejmladších žačkách A obsadila Bára Fleischmannová šestou pozici (z 8) a v kategorii nejmladší žačky B (15 děvčat) skončily třináctá Emma Lejsalová a patnáctá Izabela Libigerová.

V sobotu 26. ledna se pak kopřivnické krasobruslařky zúčastnily závodu v synchronizovaném bruslení v Pardubicích, kde si sice vytvořily letošní bodové maximum, ale i přesto skončily čtvrté (poslední).

Kopřivnické noviny číslo 4/2019 ze dne 31.01.2019