Kopřivnické noviny: V Uherském Brodě startovalo čtrnáct dětí kopřivnického krasobruslení

Uherský Brod (cab) – Prvním závodem nového roku byla pro kopřivnický klub krasobruslení Velká cena Uherského Brodu, která se konala o víkendu 12. a 13. ledna a v níž startovalo z FSC Kopřivnice celkem třináct děvčat a jeden chlapec. Největší pozornost vždy poutá Klára Štěpánová, jedna z nejlepších českých juniorek. Závod v Uherském Brodě se jí však nepovedl, v krátkém programu po dvou skocích spadla, ve volné jízdě pak sice vše ustála, ale úvodní kombinace i další skok byl s dopadem na dvě nohy. S výrazně menším počtem bodů, než na co je tato krasobruslařka zvyklá, tak skončila třetí. „Ne každý závod se podaří, Kláře se nepovedl tento. Ale lepší teď než v únoru na juniorském mistrovství ČR. Její výkon také trochu ovlivnily nové brusle. Konec roku dojížděla ve zničených, ty nové teď musí zajezdit,“ konstatoval Evžen Milčinský, trenér FSC Kopřivnice.

Čtveřice kopřivnických krasobruslařek se představila v kategorii nováčci starší dívky, kde sedmé místo vybojovala Eliška Kubáňová, na deváté příčce se umístila Adéla Hasalová, třináctá skončila Julie Hruškovská a 22. pak Adéla Wanke. „Julie zajela skvěle, poprvé s axelem a výrazně si vylepšila své bodové maximum. Eliška jela hodně ustrašeně, má na víc. Adéla Hasalová trochu pokazila piruetu, ale jinak to bylo pěkné a Adéla Wanke podala svůj standardní výkon,“ dodal k malým závodnicím Milčinský. V kategorii nejmladší žačky B sbírají závodní zkušenosti Emma Lejsalová, která obsadila 17. pozici, a Izabela Libigerová, jež skončila 20. Mezi nejmladšími žačkami A se pak Bára Fleischmannová umístila na 23. příčce a v mladších žačkách obsadily Marika Demlová 17. místo a Monika Švancerová 27. místo. „Bára jela celkem slušně, spadla při rittbergeru a udělala chybu v piruetě. Marika měla před závodem zablokovanou krční páteř, nebyla na tréninku a to trochu ovlivnilo její jízdu. Ale poprala se s tím celkem solidně. Monice její výkon v nabité konkurenci holt na lepší umístění nestačil,“ komentoval Milčinský.

V žačkách si dvanáctou příčku vyjela Tamara Urbanová a 27. skončila Tereza Marejková, mezi juniorkami obsadila 14. místo Petra Milčinská a jediný kopřivnický krasobruslař Sebastian Špaček se v kategorii nejmladších žáků umístil na páté příčce. „Tamara jela poprvé s dvojitým axelem, úplně se to nepovedlo, ale musí to zkoušet, aby se posouvala dál. Účast na mistrovství ČR má ale jistou. Tereza měla před závodem virózu, přesto podala vcelku podařený výkon. Petra spadla v krátkém programu při flipu, volná jízda už byla dobrá. Sebastian předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů, ale na ty nejlepší to ještě nestačí,“ podotkl Milčinský, ale zdůraznil, že v Uherském Brodě byla nesmírná konkurence, a to nejspíše díky tomu, že to byl první závod po vánoční přestávce.

Kopřivnické noviny číslo 3/2019 ze dne 24.01.2019