Kopřivnické noviny: Krasobruslařka Eliška Kubáňová má dvě zlata

Nový Jičín, Karviná (cab) – Zatímco Klára Štěpánová zahájila závodní sezonu již v půlce září, ostatní krasobruslařky FSC Kopřivnice po absolvování výkonnostních testů, které je rozřazují dle procenta úspěšnosti do jednotlivých úrovní soutěží (Český pohár, Pohár ČKS A, B a C), naskočily do prvního měření sil v Novém Jičíně na Velké ceně o víkendu 20. a 21. října.

Skvělým výkonem se prezentovala necelé dva roky bruslící Eliška Kubáňová, která zvítězila mezi čtrnácti děvčaty kategorie nováčci starší dívky. „Velmi se jí závod povedl a celkem s přehledem. Osmá Adéla Hasalová i dvanáctá Julie Hruškovská se sice oproti loňsku výrazně zlepšily, ale v konkurenci Českého poháru to zatím na lepší umístění nestačí,“ zhodnotil výkony krasobruslařek kopřivnický trenér Evžen Milčinský.

V nejmladších žačkách sice Bára Fleischmannová skončila až 18., jenomže to byla její první zkušenost na nejvyšší úrovni soutěží Českého krasobruslařského svazu. Loni totiž závodila v nižším poháru a podle slov trenéra Milčinského zajela Bára v Novém Jičíně výborně. V mladších žačkách obsadila tutéž příčku Marika Demlová, jíž se sice povedl krátký program, ale chyby udělala ve volné jízdě. Pro Zuzanu Horákovou, která skončila 30., to byla premiéra v ČP, loni totiž jezdila závody v poháru o dvě třídy nižším. „V?kategorii žaček obsadila Tamara Urbanová dvanáctou příčku, má nový kraťas, tak se s ním teprve sžívá. Tereze Marejkové se naopak krátký program celkem povedl, ale nedařilo se jí ve volné, což jí stačilo jen na 24. místo,“ podotkl Milčinský.

Další víkend se v sobotu konal již L. ročník Karvinského kahance, závodu Poháru ČKS A, B. Hned dvě medaile získaly kopřivnické krasobruslařky v kategorii nováčci starší dívky, z vítězství se opět radovala Eliška Kubáňová a bronz vybojovala Adéla Hasalová. „Obě zajely moc hezky. Eliška zopakovala svůj výkon z Nového Jičína. Adéle se tentokrát dařilo mnohem víc a byl z toho bronz,“ pochválil děvčata trenér Milčinský. V téže kategorii se pak na sedmé příčce umístila Julie Hruškovská a na deváté skončila Adéla Wanke.

Další bronzovou medaili si vyjela Marika Demlová mezi mladšími žačkami A, čtvrtá skončila Zuzana Horáková a osmou pozici obsadila Monika Švancerová. „Marice i Zuzaně se jízda povedla mnohem lépe než v Novém Jičíně, pro Moniku to byl první letošní závod, zajela slušně, ale chybičky tam byly,“ dodal Milčinský. Další čtvrté místo obsadila Bára Fleischmannová v kategorii nejmladší žačky A, na bronz jí přitom dle slov trenéra chyběla jen větší preciznost v některých prvcích. V prvním letošním závodě pak v kategorii nejmladší žačky B skončily Emma Lejsalová sedmá a Izabela Libigerová devátá.

Kopřivnické noviny číslo 38/2018 ze dne 01.11.2018