Kopřivnické noviny: Krasobruslařky závodily na dvou Velkých cenách

Kopřivnice (cab) – Po vánoční přestávce se v polovině ledna pro krasobruslaře opět rozběhl Český pohár. O víkendu 13. a 14. ledna hostil Velkou cenu Uherský Brod, kde kopřivnický klub reprezentovalo pět závodnic. Skvěle zajela v novém osobním rekordu Elen Hanzelková, jež si z jihu Moravy přivezla bronz, přičemž za stříbrem zaostala o pouhých 0,09 b. „Zajela velice pěkně, ale měla na to i vyhrát. Nicméně bronz je krásný a povzbudilo ji to do dalších tréninků,“ hodnotil výkon Hanzelkové trenér FSC Kopřivnice Evžen Milčinský. Na hranici osobního rekordu zajela Petra Milčinská a v kategorii juniorek obsadila 13. příčku. „Petra studuje gymnázium a nemůže trénovat dvakrát denně jako její soupeřky, takže proto se umisťuje až ve druhé desítce. V Uherském Brodě zajela velmi dobře kraťas, slušná byla i volná jízda a to třinácté místo odpovídá jejím aktuálním možnostem,“ dodal Milčinský.

Dobrý výkon předvedla také Eliška Kubáňová, pátá v kategorii nováčci mladší dívky, a na hranici svých možností zajela Tamara Urbanová, šestá mezi žačkami. Velká cena Uherského Brodu se bohužel příliš nepovedla Marice Demlové, která nakonec skončila na 23. místě.

Hned další víkend čekala kopřivnické krasobruslařky Velká cena v Českém Těšíně, kde poprvé po zranění kotníku startovala Klára Štěpánová. „Ještě tu nohu nemá úplně dobrou, musí to ledovat, tejpovat, chodí na rehabilitace. Kraťas se jí nepovedl, první skok byl špatný a pak spadla u lutze, ale volnou zajela fantasticky. Ukázala, jaká je mentálně silná závodnice,“ zdůraznil velice cennou vlastnost v krasobruslení trenér Milčinský. Štěpánová nakonec soutěž juniorek vyhrála a další závod ji čeká již v pondělí na Olympiádě dětí a mládeže. Mezi juniorkami zajela skvěle i Petra Milčinská, která obsadila jedenáctou příčku. „Bohužel před posledním závodem Českého poháru jí patří první nepostupové místo na mistrovství ČR. Tento víkend musí zajet v Třinci na hranici svého maxima a uvidí se, jestli to bude stačit,“ uvažuje Milčinský.

Poprvé na závodě takového formátu startovala Bára Fleischmannová a v kategorii nejmladších žaček se umístila na 28. příčce. „Do loňska jezdila o dvě úrovně nižší soutěže, v Kopřivnici splnila výkonnostní testy, takže teď může jezdit Český pohár. Museli jsme proto přidat na obtížnosti jízdy. Chyby udělala v těch nových věcech, jinak zajela hodně pěkně,“ dodal k mladé závodnici Milčinský. Především kvůli nulovému bodovému zisku v piruetě získala Elen Hanzelková o 5 b. méně než v Uherském Brodě a v kategorii nováčci starší dívky skončila osmá. V žačkách pokazila krátký program Tamara Urbanová, ale výbornou volnou jízdou se posunula na konečnou desátou pozici. Mladší žákyni Marice Demlové sice nevyšly obě kombinace, ale i přesto podala solidní výkon a obsadila 17. místo. V téže kategorii ještě podala svůj standardní výkon Denisa Pavlíčková, což jí ovšem stačilo jen na 26. příčku.

Kopřivnické noviny číslo 3/2018 ze dne 25.01.2018