Kopřivnické noviny: V Celje obsadila Klára Štěpánová čtvrtou příčku

Kopřivnice (cab) – Krasobruslařky FSC Kopřivnice měly v listopadu nabitý závodní kalendář a zúčastnily se nejen tuzemských akcí, ale i těch v zahraničí.

O víkendu 18. a 19. listopadu reprezentovala kopřivnický klub na Příbramském kahanu dvě děvčata v kategorii žačky. Tamara Urbanová vybojovala desátou příčku a Tereza Marejková obsadila 23. místo. „Obě měly nějaké chybičky v krátkém programu, Tamara pak zajela velmi pěknou volnou a zatím bojuje o účast na mistrovství ČR. Tereza na své poměry také zajela slušně, ale bohužel v této kategorii už každá chybička rozhoduje,“ okomentoval výkon obou závodnic trenér FSC Kopřivnice Evžen Milčinský.

Hned ve středu 22. listopadu se šestice kopřivnických krasobruslařek vydala do Slovinska do Celje, kde až do neděle probíhal mezinárodní závod. V tzv. non-ISU kategorii dívek r. 2010 a mladších získala Eliška Kubáňová desáté místo a byla to pro tak mladou závodnici velká zkušenost. Totéž platí i pro Moniku Švancerovou, jež skončila třicátá šestá v ISU kategorii dívek r. 2006/07. „Poprvé měla zařazený do jízdy dvojitý skok, ale stejně jako Eliška spíše bojovala sama se sebou a s konkurencí. Ale obě zajely moc hezky,“ pochválil mladé dívky Milčinský.

V kategorii dívek nar. 1. 7. 2002 – 30. 6. 2007 se Tamara Urbanová umístila na 12. příčce a Tereza Marejková na 23. příčce a dle slov trenéra Milčinského zajely téměř stejně jako v Příbrami. Mezi juniorkami sbírala zkušenosti ještě žačka Petra Milčinská, v solidní konkurenci však i kvůli pádu u dvojitého lutze v krátkém programu obsadila až 32. místo. Druhá pozice po krátkém programu ale patřila druhé kopřivnické juniorce – Kláře Štěpánové, jenomže letos poprvé pokazila volnou jízdu a skončila čtvrtá. „Měla velkou vidinu medaile a bohužel to na ni dolehlo. Po předešlém zápřahu potřebovala dobít baterky, ale nedokázala se dostat do závodního rytmu. Před odletem nebyla úplně ve formě, ale není stroj, je to pro ni alespoň zkušenost,“ dodal k výkonu kopřivnické krasobruslařské jedničky Milčinský.

Ve stejném termínu se o víkendu konala Orlovská pirueta, kde Kopřivnice měla dvojí zastoupení. Mezi mladšími žačkami obsadily Marika Demlová 15. příčku a Denisa Pavlíčková 24. příčku. „Marika sice spadla u dvojitého axela, ale to umístění je velmi pěkné. Denisa jezdí spíše nižší poháry a v tom vyšším už je to pro ni těžší vybojovat nějaké lepší umístění,“ podotkl Milčinský.

Kopřivnické noviny číslo 44/2017 ze dne 07.12.2017