Kopřivnické noviny: Klára Štěpánová obsadila na Junior Grand Prix 11. příčku

Riga (cab) – Kopřivnická krasobruslařka Klára Štěpánová vstoupila do sezony 2017/18 fantasticky. V srpnu splnila na reprezentačních prověrkách Českého krasobruslařského svazu nominační kritéria, a získala tak právo startovat v závodě světové juniorské série Junior Grand Prix.

První start mezi světovou juniorskou elitou přetavila v Rize, kde se závod konal od středy 6. do soboty 9. září, ve skvělé 11. místo z 35 účastnic z Evropy, ale i zemí nám vzdálených – USA, Japonska, Koreje, Filipín, Mexika a dalších. Po krátkém programu se čtrnáctiletá Štěpánová, která byla jednou z nejmladších krasobruslařek startovního pole, zařadila na 16. příčku. Volnou jízdu zvládla také bravurně a celkový zisk 130,20 b. znamenal o téměř osm bodů vylepšení osobního rekordu.

„Klára si vylosovala, že pojede jako druhá, nakonec to možná bylo výhodné. Nemusela alespoň bojovat dlouho s nervozitou. Do volné jízdy jsme jí přidali oproti loňsku trojitý skok navíc a zvládla to skvěle. Po závodě nám chodila spousta trenérů i závodníků gratulovat, udělala tam velký dojem,“ chválil svou svěřenkyni Evžen Milčinský, který se svou manželkou Vladimírou úspěšnou krasobruslařku FSC Kopřivnice trénuje.

Štěpánová, jež byla letos oceněna i na vyhlašování sportovců Moravskoslezského kraje a byla zvolena jako nejúspěšnější sportovec okresu Nový Jičín za rok 2016, bude ještě do konce roku startovat na závodech nižší kategorie v Nice, Záhřebu, Celje a Budapešti.

Kopřivnické noviny číslo 32/2017 ze dne 14.09.2017