Tisková zpráva: Štěpánové se vydařil přestup mezi juniorky

Teprve čtrnáctiletá Klára Štěpánová absolvovala od 7. do 9. září Světový pohár mladých krasobruslařů Riga Cup Grand Prix. V silné mezinárodní konkurenci 35 soutěžících juniorek skončila na skvělém 11. místě.

Pro Kláru Štěpánovou, ač ostřílenou sportovkyni, se jednalo o první velký závod na mezinárodní úrovni a navíc v kategorii juniorek, kde byla nejmladší. Od svého trenéra za mimořádný výkon dostala pochvalu a další díl práce navíc. „Klára trénuje každý den, před Rigou měla tréninky 2x dokonce i 3x denně,“ přiblížil nemalé nároky na svou svěřenkyni Evžen Milčinský. Ty zúročila v loňském roce, kdy se Klára stala mistryní České republiky, ovládla český pohár, získala ocenění sportovec Moravskoslezského kraje 2016 v kategorii do 19 let a stala se absolutní vítězkou ankety Nejúspěšnější sportovec Novojičínska za rok 2016.

Kopřivnické krasobruslení je pojmem nejen v našem kraji, ale i republice. Figure Skating club Kopřivnice sdružuje ve svých řadách padesátku dětí a v rámci kraje je jediným krasobruslařským klubem, který má i sportovní třídy.

Tisková zpráva města Kopřivnice ze dne 12. 9. 2017