Kopřivnické noviny: Nejmenší krasobruslařky sbíraly první zkušenosti

Kopřivnický klub krasobruslení závodí napříč kategoriemi, a to nejen na českém, ale i na mezinárodním poli. Od středy 11. do neděle 15. listopadu se konal závod ve slovinském Celje, kterého se pravidelně účastní také FSC Kopřivnice. Letos zde startovaly Tamara Urbanová, Tereza Marejková, Petra Milčinská a Klára Štěpánová. A právě Štěpánové se podařilo získat stříbrnou medaili. „Trošku jsme doufali ve zlato, ale má ještě po zranění tréninkové manko. Jinak holky zajely všechny moc pěkně, škoda jen pádu u Tamary a Petry, mohly být v pořadí výše,“ okomentoval výkony svých svěřenkyň trenér Evžen Milčinský.

V sobotu 14. listopadu se skupinka nejmenších kopřivnických krasobruslařek vydala na Orlovskou piruetku, pohárovou soutěž ČKS. V přípravce, kde se však nevyhlašovalo pořadí, si svůj první závodní start prožila Elen Hanzelková a v bodované kategorii mladších nováčků dívek dokázala svou premiéru proměnit ve čtvrté místo Valerie Marková.

Početné zastoupení pak měl kopřivnický klub na Karvinském kahanci v sobotu 21. listopadu. Konkurence v některých kategoriích nebyla sice velká, ale pro trenéra Milčinského byly důležitější předvedené výkony a s nimi byl velmi spokojený. „Přivezli jsme šest medailí a dvě čtvrtá místa. Pro Denisu Pavlíčkovou to byla vůbec první medaile v životě. Nejlíp zajeli Petra Milčinská a Honza Anděl, ale i ostatním se závody povedly a chybiček bylo málo,“ shrnul trenér.

Výsledky krasobruslařek FSC Kopřivnice na mezinárodním závodě Skate Celje 2015 (Celje, 11. – 15. 11.): kategorie Basic Novices A II. Girls (r. 2002/03): 11. T. Urbanová, 21. T. Marejková; kat. Basic Novices A I. Girls (r. 2002/03): 2. K. Štěpánová, 14. P. Milčinská.

Výsledky krasobruslařek FSC Kopřivnice na Orlovské piruetce (Orlová, 14. 11.): přípravka (bez pořadí): E. Bartošáková, E. Hanzelková, V. Bolfová; kat. mladší nováčci dívky: 4. V. Marková; kat. nováčci dívky: 8. N. Siekliková, 11. N. Pavlátová; kat. nejml. žačky A: 6. M. Demlová; kat. nejml. žačky B: 7. D. Pavlíčková. Výsledky krasobruslařek FSC Kopřivnice na Karvinském kahanci (Karviná, 21. 11.): přípravka (bez pořadí): E. Bartošáková, E. Hanzelková, V. Bolfová, V. Kotoučková, E. Lejsalová, J. Lejsal, E. Siekliková; kat. nováčci ml. dívky: 6. V. Marková; kat. nováčci dívky: 8. N. Siekliková, 12. N. Pavlátová; kat. nejml. žačky A: 4. M. Demlová; kat. nejml. žačky B: 3. D. Pavlíčková; kat. ml. žačky A: 2. T. Urbanová, 4. T. Marejková; kat. ml. žáci A: 2. J. Anděl; kat. žačky: 1. K. Štěpánová, 2. P. Milčinská, 3. A. Andělová

Kopřivnické noviny číslo 42/2015 ze dne 26.11.2015