Kopřivnické noviny: Krasobruslařka Štěpánová zahájila sezonu dvěma zlaty

Dvěma zlaty zahájili krasobruslaři FSC Kopřivnice závodní sezonu 2015/16. O víkendu 17. a 18. října se v Pardubicích jela Malá cena a kopřivnický klub zde reprezentovalo šest závodnic. I přes to, že Klára Štěpánová byla přes léto pět týdnů zraněná, dokázala s přehledem zvítězit.

O týden později se konala Velká cena Brna, kde byla konkurence ještě větší než v Pardubicích. Tentokrát měla Kopřivnice zástupce i v kategorii juniorek a mladších žáků. Mezi žačkami opět dominovala Štěpánová, která měla nejlepší jak kraťas, tak i volnou jízdu. „Dvě zlata se cení, ale pořád to není ono. Klára má tréninkové manko a museli jsme z jízd, hlavně v Pardubicích, vyřadit nejtěžší prvky. Také má ještě rezervy v piruetách, ale všechno je na dobré cestě, že se brzy vrátí do formy,“ prozradil trenér FSC Kopřivnice Evžen Milčinský.

Také letos se kopřivničtí krasobruslaři podívají na zahraniční závody. Tento víkend Klára Štěpánová a Petra Milčinská pojedou do Dortmundu a již ve středu bude začínat mezinárodní závod ve slovinském Celje, kde bude Kopřivnice startovat jako klub.

Výsledky závodníků FSC Kopřivnice na Malé ceně Pardubic (17. a 18. 10.): kategorie nejmladší žačky: 27. M. Demlová; kat. ml. žačky: 16. T. Urbanová, 22. T. Marejková; kat. žačky: 1. K. Štěpánová, 13. P. Milčinská, 24. A. Andělová.

Výsledky závodníků FSC Kopřivnice na Velké ceně Brna (24. a 25. 10.): kat. nejml. žačky: 22. M. Demlová; kat. ml. žačky: 16. T. Urbanová; kat. žačky: 1. K. Štěpánová, 23. A. Andělová, 24. P. Milčinská; kat. juniorky: 5. D. Závadová; kat. ml. žáci: 4. J. Anděl.

Kopřivnické noviny číslo 39/2015 ze dne 05.11.2015