Kopřivnické noviny: Klub krasobruslení pořádal Velkou cenu Kopřivnice

Orlová, Kopřivnice (cab) – Orlovská pirueta, která se konala v sobotu 30. listopadu, byla pro některé krasobruslařky FSC Kopřivnice bojem o medaile, pro jiné vůbec první pohárový závod v životě. To platilo pro Simonu Šablaturovou, jedenáctou v kategorii nováčci mladší dívky, a Natálii Sopuchovou, čtrnáctou v kategorii nováčci starší dívky. Kdo si však z Orlové odvezl medaili, byly Zuzana Horáková, stříbrná v konkurenci 13 žaček, a Adéla Hasalová, bronzová mezi dokonce 30 nejmladšími žačkami. Těsně unikly stupně vítězů Žanetě Elle Kuběnové v kategorii nováčci mladší dívky, kde ještě osmé místo obsadila Barbora Fojtíková, a stejného umístění pak dosáhla Julie Hruškovská v nejmladších žačkách.

Pohár vyšší kategorie pořádal o uplynulém víkendu kopřivnický klub a na konkurenci to bylo znát, Velké ceny města Kopřivnice s podtitulem „O Tatrováckou brusli“ se zúčastnilo téměř 170 dětí ze 36 klubů celé České republiky. Mezi 42 nejmladšími žačkami vybojovala bronz Eliška Kubáňová a v desetičlenném startovním poli juniorek si stříbro vyjela Tamara Urbanová. „Eliška si tu medaili zaslouží za tu práci a přístup, který má k tréninkům. Měla jízdu opět trochu ztíženou, v domácím prostředí bojovala s nervozitou, ale zvládla to. Tamara zajela moc hezky a zase si vylepšila osobní rekord,“ chválil děvčata trenér Evžen Milčinský, který připravuje kopřivnické krasobruslařky spolu s manželkou Vladimírou. Velmi se podařily jízdy v nejmladších žačkách také Adéle Hasalové (13. místo) a Julii Hruškovské (18. místo), jíž se poprvé v závodě povedl dvojitý skok, Emma Lejsalová předvedla to, na co má natrénováno, a skončila 38. V juniorkách se dařilo Tereze Marejkové a obsadila sedmou příčku, osmá Petra Milčinská dohání tréninkové manko a pro ni to byl teprve druhý závod sezony. Osobní rekord si v mladších žačkách vylepšila Bára Fleischmannová a obsadila v konkurenci 40 krasobruslařek 29. místo. V kategorii nováčci mladší dívky sbíraly zkušenosti Žaneta Ella Kuběnová (6. místo), Barbora Fojtíková (10. místo) a Simona Šablaturová (11. místo), stejně jako Natálie Sopuchová v nováčcích starších dívkách (17. místo). Svůj standardní výkon pak podaly žačky Marika Demlová (25. místo), Adéla Procházková (26. místo) a Zuzana Horáková (28. místo). První závod letos absolvoval Sebastián Špaček a v nejmladších žácích skončil osmý.

Elišku Kubáňovou (FSC Kopřivnice) na domácím závodě podporovala celá rodina, překonala nervozitu a získala bronzovou medaili. FOTO: KRISTINA ČABLOVÁ

Kopřivnické noviny číslo 44/2019 ze dne 12.12.2019