Kopřivnické noviny: Klára Štěpánová je juniorskou vicemistryní ČR

Náchod (cab) – Ještě dvě sezony mohla závodit kopřivnická krasobruslařka Klára Štěpánová, svěřenkyně trenérů Evžena a Vladimíry Milčinských, za žačky, ale ona už sbírá úspěchy mezi juniorkami. Od soboty 4. února se může pyšnit juniorským titulem vicemistryně ČR.

Od pátku 3. do neděle 5. února se v Náchodě konalo mistrovství ČR juniorů a tanečních párů žákovských kategorií, Přebor seniorů a zároveň také Velká cena Náchoda. Juniorky jely krátký program v pátek a kromě Štěpánové závodila za FSC Kopřivnice ještě Daniela Závadová. Té se kraťas příliš nepovedl a obsadila 10. příčku. Štěpánová jako poslední nalosovaná jej zajela podstatně lépe, i když chybiček se také nevyvarovala, a umístila se čtvrtá.

Ve volné jízdě, které byly na programu v sobotu dopoledne, Závadová skončila dvanáctá a celkově pak ziskem 86,21 bodů obsadila 11. příčku. Štěpánová jela volnou v poslední rozjížďce jako první, tudíž nemusela být nervózní z toho, jak si počínaly její soupeřky. Kopřivnická krasobruslařka ukázala pevné nervy, odskákala vše, co měla, prokázala cit pro hudbu a za svůj výkon dostala od rozhodčích 81,49 bodů, v součtu s krátkým programem to činilo 123,96 bodů. Její největší rivalky Aneta Janiczková a Dahyun Ko, druhá a třetí po krátkém programu, svou volnou jízdu pokazily, a Štěpánová se tak mohla radovat ze stříbra. Vedoucí Michaela Lucie Hanzlíková, účastnice lednového mistrovství Evropy seniorů, totiž měla z krátkého programu takový náskok, že i když Štěpánová dostala za svou volnou jízdu více bodů než ona, v konečném součtu to Hanzlíkové na titul stačilo.

V sobotu odpoledne a v neděli přišla na řadu Velká cena Náchoda pro žákovské kategorie a nováčky. Tady se však kopřivnickému klubu již tolik nedařilo. V nabité konkurenci obsadila mezi nejmladšími žačkami Marika Demlová 22. místo, v žačkách pak skončila Tamara Urbanová dvanáctá a Tereza Marejková dvacátá šestá.

Kopřivnické noviny číslo 5/2017 ze dne 09.02.2017