Kopřivnické noviny: Krasobruslařka Klára Štěpánová je věkem starší žačka, ale už poráží juniorky

Brno, Český Těšín (cab) – Krasobruslařská sezona nabrala hned od začátku rychlé tempo a každý víkend se teď konají závody Českého poháru, na kterých nechybí ani zástupci FSC Kopřivnice.

V sobotu 22. a v neděli 23. října pořádalo Brno Velkou cenu, na níž se představilo i osm kopřivnických krasobruslařek. Premiérové vítězství mezi juniorkami si při neúčasti v Novém Jičíně suverénní Dahyun Ko vychutnala Klára Štěpánová a čtvrtá skončila v této kategorii Daniela Závadová. V žačkách pokazila krátký program Tamara Urbanová a to jí stačilo jen na 15. příčku, hned za ní se umístila Petra Milčinská a 28. pozici obsadila Tereza Marejková. V kategorii nejmladších žaček skončila 21. Marika Demlová a výkon z novojičínského závodu si vylepšily Valerie Marková (šestá v kategorii nováčci starší dívky) a Elen Hanzelková (pátá v kategorii nováčci mladší dívky).

O týden později se seriál závodů Českého poháru přesunul do Českého Těšína, kde ještě lepší výkon než v předchozích dvou vystoupeních předvedla Klára Štěpánová a znovu zvítězila. Tentokrát skvěle zajely v žačkách šestá Petra Milčinská a sedmá Tamara Urbanová, ostatní děvčata podala svůj standardní výkon. V kategorii nejmladších žaček obsadila 20. příčku Marika Demlová a 30. Natálie Siekliková, v nováčcích starší dívky skončila sedmá Valerie Marková a Elen Hanzelková brala páté místo v nováčcích mladší dívky.

Kopřivnické noviny číslo 40/2016 ze dne 03.11.2016