Kopřivnické noviny: Moravskoslezský kraj reprezentovali na olympiádě i kopřivničtí sportovci

Přes tisíc mladých sportovců 6. až 9. tříd ZŠ a příslušných ročníků gymnázií ze 14 krajů České republiky usilovalo od pondělí 18. do pátku 22. ledna o medaile na zimní Olympiádě dětí a mládeže, jejíž sedmý ročník letos hostil Ústecký kraj. Jedná se o republikovou soutěž krajských reprezentací v kategorii mladšího a staršího žactva, kterou pořádá Český olympijský výbor.

Souboje v 10 sportech (akrobatické lyžování, běžecké disciplíny, alpské disciplíny, snowboarding, biatlon, lední hokej, krasobruslení, rychlobruslení, disco dance a šachy) probíhaly v lyžařském areálu na Klínovci, na zimních stadionech v Litvínově, Chomutově a Mostě, v Městském divadle v Chomutově a v golfovém areálu na Cínovci. Zahajovacímu ceremoniálu v neděli 17. ledna přihlíželo na chomutovském zimním stadionu na pět tisíc návštěvníků.

Moravskoslezský kraj reprezentovalo celkem 96 sportovců, včetně pěti kopřivnických. V pondělí odstartoval jednak turnaj v ledním hokeji, ale i soutěže v krasobruslení. Právě v něm měl MS kraj žhavou kandidátku na medaili, starší žačku z kopřivnického klubu Kláru Štěpánovou. Krátké programy i volné jízdy probíhaly na zimním stadionu v Mostě v pondělí a v úterý. Štěpánová nakonec obsadila skvělou druhou příčku a nestačila pouze na suverénní Ko Dahyun z Prahy.

Od středy byly na zimním stadionu v Mostě na programu i rychlobruslařské závody, kde MS kraj reprezentovala v kategorii mladších žaček kopřivnická krasobruslařka Tereza Marejková. V individuálních disciplínách získala jedno osmé místo a dvakrát skončila desátá a s družstvem MS kraje ve štafetě na 4 x 16 kol obsadila šestou příčku.

Se ziskem 213 bodů byl Moravskoslezský kraj nejlepším a o osm bodů porazil Prahu.

Kopřivnické noviny číslo 4/2016 ze dne 28.01.2016