Kopřivnické noviny: Sezona se kopřivnickému krasobruslení vydařila

O víkendu 28. a 29. března zakončil kopřivnický krasobruslařský klub dvěma závody jednu ze svých nejúspěšnějších sezon. V sobotu se v Novém Jičíně konal závod Poháru Českého krasobruslařského svazu Malá cena 2015 a v neděli pak proběhl Jihlavský Ježek, závod v synchronizovaném bruslení.

Původně měla Malou cenu pořádat Kopřivnice, ale už se nenašel volný termín ledu a navíc na zimním stadionu začala od minulého týdne rekonstrukce. Tento závod Poháru Českého krasobruslařského svazu byl v této sezoně úplně posledním, což mělo také vliv na nízký počet startujících. Z kopřivnického klubu se zúčastnilo celkem 18 krasobruslařů, a to od přípravky až po dospělé závodnice. Na nedělním „synchru“ v Jihlavě pak děvčata z FSC Kopřivnice vyjela v kategorii mixed age stejně jako na republikovém šampionátu bronz a i v konečném hodnocení tohoto ročníku skončila třetí. „Holky podaly ještě lepší výkon než na mistrovství ČR. Měly absolutně nejvyšší technickou známku, ale zaostaly ve druhé známce za provedení, což je odsunulo na třetí příčku. Jezdí spolu teprve druhou sezonu, takže to ještě v synchronizaci není úplně ono,“ dodává k jihlavskému závodu trenér FSC Kopřivnice Evžen Milčinský.

Co se týče zhodnocení celé sezony, pokládá ji Milčinský za jednu z nejlepších. „Na republice jsme měli hojné zastoupení a navíc Klára Štěpánová získala v kategorii mladších žaček zlato. Stále vychováváme kvalitní krasobruslaře a na to, jak jsme malé město, si rozhodně nemůžeme stěžovat na úzkou základnu. Máme jak úplně nejmenší děti, tak i jednu seniorku a k tomu družstvo synchronizovaného bruslení,“ komentoval celou sezonu Milčinský.

Po těchto závodech přišel pro kopřivnické krasobruslaře zasloužený odpočinek, příliš dlouho však trvat nebude. Už příští týden totiž zahájí tréninkovou přípravu na novou sezonu, a to střídavě na ledě v Kravařích a na suchu v Kopřivnici. V červenci si krasobruslaři užijí prázdniny a od srpna znovu nastartují koloběh tréninků, nejspíše na novojičínském ledě, protože na kopřivnickém zimním stadionu by měla rekonstrukce skončit až k 1. září.

Pořádný zápřah bude čekat především Kláru Štěpánovou přecházející na příští sezonu do kategorie starších žaček. Je zařazena jak do projektu talentované mládeže ČR, tak i do celosvětového programu mezinárodní bruslařské federace, kde dvakrát ročně absolvuje intenzivní kemp pod vedením zkušených světových trenérů. Během sezony však musí udržovat určitý standard výkonnosti, aby mohla v tomto projektu setrvat. Od 1. července by měla být Štěpánová také zařazena do nižší juniorské reprezentace a na konci srpna ji pak čekají prověrky.

Výsledky závodníků FSC Kopřivnice na Malé ceně Nového Jičína (Nový Jičín, 28. 3.): kategorie přípravka: 5. V. Marková; kat. ml. nováčci dívky: 6. N. Siekliková, 8. N. Pavlátová; kat. nováčci dívky: 2. M. Demlová; kat. nejml. žačky B: 5. D. Pavlíčková, 7. L. Šeděnková; kat. ml. žačky A: 2. T. Urbanová, 4. T. Marejková; kat. ml. žáci A: 1. J. Anděl; kat. žačky A: 1. K. Štěpánová, 2. P. Milčinská, 3. A. Andělová; kat. juniorky A: 1. D. Závadová, 2. N. Zátopková, 3. K. Kostelníková; kat. seniorky A: 2. A. Jaroňová, 3. V. Řehová; kat. adult: 1. L. Hyklová.

Kopřivnické noviny číslo 14/2015 ze dne 09.04.2015